Adója egy százalék

Várandósok

Miben tudunk segíteni nem kívánt terhesség esetén?

Szeretnénk egy biztonságos helyet, BÖLCSŐT nyújtani a nem várt újszülöttnek.
Nem várt babák pregnantbölcsője – ez az, amiben alapítványunk segíteni tud. A születendő baba mellett a nehéz helyzetbe került várandós Anyának és  Válságos helyzetben lévő Fiatal Terheseknek is segítünk.

Ha azon gondolkodik, hogy örökbe adná születendő gyermekét..
Azok a kétségbeesett, vagy kilátástalan helyzetben levő várandósok – krízisterhesek -, akik hozzánk fordulnak, mert nem tudják, vagy nem akarják megtartani a születendő babájukat, közreműködésünkkel biztonságos, kórházi körülmények között hozhatják világra az újszülöttet.
A segítségnyújtásban nem bíráljuk, nem mérlegeljük, hogy a szégyen, a félelem, vagy a szegénység miatt kényszerül arra egy Anya, hogy titokban szülje meg gyermekét. Ha esetleg a körlümények miatt úgy döntene, a gyermek örökbeadás menete során biztonságot és teljeskörű diszkréciót biztosítunk.
Szeretnénk, hogyha ebben a kiszolgáltatott krízishelyzetben a kérdéseikre választ, szükségleteikre megoldást kapnának, hogy terhességük utolsó hetei vagy hónapjai nyugodt, személyüket elfogadó közegben teljenek.

1997 decembere óta működik kis létszámú átmeneti Anyaotthonunk, ahol a három szobában 6 felnőttet – esetleg 1-2 gyermekkel – tudunk elhelyezni a szülésig.
Terheseinkkel a pszichológusunk foglalkozik a szülés előtt, de szükség szerint utána is.

2006-ban sikerült egy újabb kis létszámú Anyaotthont megnyitnunk Budapesten, ezzel a távolról érkezők már választhatnak a budapesti és a szekszárdi anyaotthon között.

Az elmúlt időszak alatt körülbelül 400-an vették igénybe a szekszárdi és a budapesti átmeneti otthon nyújtotta lehetőségét rövidebb-hosszabb időre.

Az ország bármelyik pontjáról hívhat.
Hívj vagy hívjon bennünket,
biztos lehet abban, hogy telefonja célba ér.

+36-20 / 944-3566